Aj výrobky žijú svoj život - Lipianska, Júlia
Charakteristika štyroch vývojových fáz životného cyklu produktu: zavedenie výrobku na trh, výber cenovej stratégie, rast, spomaľovanie a pokles objemu predaja výrobku.