Telematika v nákladní dopravě - Kubát, Jiří
Vymedzenie pojmov telematika, telematické systémy a služby. Ciele telematických technológií a výhody ich využitia. Kuriérne, expresné a balíkové služby. Telematické systémy pre železnice a ich štandardizácia.