Trendy v řízení výrobních podniků
Konkurencia v čase, cene a kvalite vyžaduje stálu optimalizáciu všetkých podnikových činností, nepretržité znižovanie nákladov i rast pružnosti a produktivity. Aktuálne trendy v riadení podnikov: automatizácia, kvalifikovaní pracovníci, zameranie na kvalitu. SCM - systém riadenia zásobovacieho reťazca. APS - systémy pokročilého plánovania a rozvrhovania. Charakteristika systémov APS prvej a druhej generácie.