O benchmarkingu v logistice - Kubát, Jiří
Benchmarking je postup, pri ktorom sa nepretržite porovnávajú procesy a metódy podnikových funkcií v niekoľkých podnikoch a ozrejmujú sa rozdiely v hospodárnosti. Fázy benchmarkingu. Činiteľ úspešnosti benchmarkingového projektu: voľba porovnávacieho podniku. Voľba ukazovateľov pre určenie výkonových medzier. Prijímanie projektu. Vypracovanie akčných plánov. Organizácia zavádzania akčných plánov.