Poskytovanie štátnej pomoci podnikateľom a združeniam - Kukučková, Valéria
Od 1.1. 2000 sa môže štátna pomoc poskytnúť, len ak je v súlade so zákonom č. 231/1999 Z.z. o štátnej pomoci a za podmienok, ktoré ustanovuje tento zákon. Zákon v súlade s čl. 64 Európskej dohody o pridružení zakazuje poskytnutie štátnej pomoci, ktorá bráni, alebo obmedzuje hospodársku súťaž a v súlade s príslušnými smernicami EU vymedzuje účely a oblasti, v ktorých sa môže štátna pomoc poskytnúť vrátane jej výšky.