Skúsenosti EÚ pri budovaní regulačného rámca telekomunikácií hlavným národným garantom zabezpečenia liberalizovaného prostredia je Regulačný úrad - Kabát, Martin
Správa o súčasnom stave uplatňovania direktív Európskej komisie ohľadne harmonizácie regulačného prostredia členských krajín prostredníctvom implementácie legislatívneho a regulačného rámca prijatého na pôde EK. Hodnotenie režimu prideľovania licencií v Európskej únii v oblasti telekomunikácií. Lokálni a národní operátori v krajinách EÚ.