Hlavným motívom pre ekonomickú koncentráciu je zvýšenie ziskov kontrola koncentrácií je dôležitá, lebo môže zabrániť vytvoreniu protikonkurenčných trhových štruktúr - Straková, Dagmar
Vymedzenie pojmu koncentrácia. Možné následky protisúťažného koncentrovania. Aspekty koncentrácie. Dôvody koncentrovania. Horizontálne a vertikálne koncentrácie. Predátorská cenotvorba konglomerátnych koncentrácií.