Štáty EÚ sa po rozšírení bloku na východ obávajú záplavy imigrantov - Pálková, Dana
Búrlivé diskusie medzi členskými a kandidátskymi krajinami Európskej únie ohľadom voľného pohybu pracovných síl v rámci Európy. Odlišné názory politikov a ekonómov. Pozitíva projektu voľnej migrácie. Obavy západoeurópskych štátov z masového prisťahovalectva.