Garančný fond - Tekulová, Zuzana
Tento nový právny inštitút sa zavádza do právnej úpravy v súvislosti s ochranou zamestnancov pred platobnou neschopnosťou ich zamestnávateľa. Podľa novej právnej úpravy zákona č. 292/1999 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 387/1996 Z.z. o zamestnanosti, je zamestnávateľ povinný odvádzať príspevok do garančného fondu, čím sa poisťuje pre prípad, že sa stane platobne neschopným. Novela nadobudla účinnosť od 1.5.2000. Čo tvorí garančný fond. Nároky zamestnancov, ktoré sa uspokojujú z garančného fondu. Postup okresných úradov pri uspokojovaní nárokov z garančného fondu.