K rovnoprávnosti mužov a žien v práve Európskej únie a v pracovnom práve Slovenskej republiky - Barancová, Helena
Výklad smernice Európskej únie č. 207 z r. 1976, ktorá upravuje rovnoprávnosť mužov a žien nielen v prístupe k zamestnaniu ale aj v oblasti pracovných podmienok a profesionálneho postupu. Kvóta systému ako pozitívna forma diskriminácie. Pracovné podmienky - otázka nočnej práce žien. Smernica č. 96/34/ES o rodičovskej dovolenke.