Integrita a diferenciácia poslania a činnosti vzdelávateľov dospelých - Prusáková, Viera
Zmeny v chápaní role vzdelávateľa dospelých. Snaha o určenie kultúry vzdelávania. Členenie kultúr vzdelávania podľa W. Leirmana na: kultúru expertov (odborníkov), inžiniersku, prorockú a komunikatívnu. Osobitosti vzdelávania dospelých. Vplyv osobnosti vzdelávateľa na učebnú atmosféru. Stratégie vzdelávania dospelých a ich charakteristiky. Rôzne role vzdelávateľov, ich vymedzenie. Vzdelávací model Donalda J. MacIntyra.