Vzdelávanie dospelých vo Švédsku - Drobná, Daniela
Najdôležitejšie princípy dodržiavané vo švédskom vzdelávacom systéme. Charakteristika jednotlivých typov vzdelávania dospelých vo Švédsku: verejné, základné, stredoškolské, doplnkové, národné a ľudové. Ďalej vzdelávanie mentálne postihnutých dospelých a výučba švédštiny pre imigrantov. Študijné skupinové aktivity dospelých. Hlavné ciele a aktivity Nordickej ľudovej akadémie.