Některé aspekty národní identity a současných integračních procesů - Zich, František
Myšlienka Európy národov v historickom kontexte. Procesy európskej integrácie a ich sociologická reflexia. Filozofická rovina európskeho regionalizmu. Cezhraničná občianska spolupráca. Postoje obyvateľov rôznych krajín k otázke zachovania integrity štátu.