Súčasné členenie Slovenska Kapitoly z dejín verejnej správy na Slovensku - Skyba, Radovan
Prijatím zákona NR SR číslo 221/1996 Z.z. o územnom a správnom členení sa čiastočne zavŕšil niekoľkoročný proces. Zákon sa člení na dve časti. V prvej sa rieši problematika územného usporiadania a druhá časť sa venuje správnemu členeniu.