Jaderná energetika a obchodní zájmy - Sviták, František
Jadrová energetika je často spájaná s rizikom zneužitia jadrových materiálov pre zbrane, v jednotlivých prípadoch ale hrajú svoju nezanedbateľnú úlohu obchodné a politické záujmy zainteresovaných krajín. Medzinárodná kontrola jadrovej energetickej technológie. Rizikové krajiny - India, Pakistán, Kórea a Čína.