Mírný vzestup, hodně úkolů - Provazník, Dušan
Analýza konkurencieschopnosti jednotlivých krajín sveta. Postavenie Českej republiky, negatíva a pozitíva, v tabuľke konkurenčnej schopnosti. Vývoj konkurencieschopnosti Českej republiky, Fínska a Nemecka. Porovnanie poradia hodnotenia základných faktorov konkurencieschopnosti ekonomík Česka, Fínska a Nemecka. Postavenie americkej ekonomiky.