Základné trendy a riziká vývoja kriminality na Slovensku v rokoch 1989-1999 - Lubelcová, Gabriela
Stručná charakteristika stavu a trendov vývoja kriminality na Slovensku. Riziká jej vývoja v kontexte spoločenskej transformácie. Nárast kriminality v 90. rokoch, spomalené reakcie trestného práva a sociálne zmeny.