Otázky globalizácie alebo nové pohľady na spoločnosť a mládež? - Ondrejkovič, Peter
Teória globalizácie od jej počiatkov cez vývin v 90. rokoch, jej filozofické a sociologické súvislosti. Názory rôznych svetových autorov na datovanie začiatku globalizácie. 10 príčin globalizácie spoločnosti podľa U. Becka a ich sprievodné znaky. Prístupy k riešeniu problematiky globalizácie.