Právní a politická kritéria pro vstup do EU - Šišková, Naděžda
Krajiny strednej a východnej Európy patria do skupiny asociovaných krajín, s ktorými boli dohodnuté Európske dohody. Ide o zmluvné nástroje, ktoré zakladajú vzťah pridruženia úplne nového kvalitatívne vyššieho stupňa integrácie. Aproximácia práva ako nevyhnutný predpoklad pre vstup do Európskej únie. Predmet a cieľ zbližovania. Podmienky zlučiteľnosti práva. Európske dohody, ktoré boli uzatvorené s krajinami strednej a východnej Európy.