Offsety a prezbrojovanie armád - Janoška, Juraj
Z obsahu: Na Slovensku sa pripravuje zákon, ktorý má do offsetov vniesť jasné pravidlá hry. Slovenská armáda chce na modernizáciu desiatky miliárd korún. Offset je pre slovenského exportéra nočnou morou. Poľsko podmieňuje nákup zbraní investíciami do chátrajúcich zbrojoviek. Maďarsko kladie dôraz na cenu a kvalitu, offset je treťoradý. V Česku slúžia offsety ako nástroj oživenia priemyslu.