Marginálne územia - závažný problém sociálno-priestorového vývoja Slovenska - Gajdoš, Peter
Charakter marginality území na Slovensku (ekonomické, sociálno-demografické a civilizačné problémy). Polarizácia regionálneho vývoja SR a jej marginalizačné dôsledky. Problémy a možnosti rozvoja marginálnych regiónov.