Sociálna mobilita: pojmy, teórie, hypotézy - Sopóci, Ján
Článok sa venuje prehľadu sociologického výskumu sociálnej mobility počas 70. rokov. Typológia sociálnej mobility. Výsledky výskumov svetových sociológov (Sorokin, Lipset, Bendix, Blau, Zetterberg, Duncan, Goldthorpe atď.).