Pozastavenie sa nad článkom "O dvoch storočiach kvality" (nad rozhovorom s "guruom" kvality Josephom Juranom ...) - Kompiš, Dušan
Reakcia na článok uverejnený v č. 3-4/1999 venovaný Josephovi Juranovi, ktorý ovplyvnil rozvoj kvality v USA v povojnovej ére. Skúsenosti s budovaním systémov kvality podľa ISO 9000. Názory na súbor noriem manažmentu kvality ISO 9000 a QS 9000 a AS 9000. Schéma vzájomnej prepojenosti a podmienenosti skupín a podskupín ukazovateľov kvality. Základná schéma systému kvality služieb zdravotníckej organizácie. Perspektívy budovania a zlepšovania systémov kvality služieb.