Agrární souvislosti Evropské měnové unie - Boháčková, Ivana
Dôvody vzniku Európskej menovej únie (EMÚ). Význam zavedenia eura pre poľnohospodárstvo: problematika výmenných kurzov, agrárne ceny, vnútorný trh Európskej únie, agrárny obchod s tretími krajinami, systém podpôr agrárneho sektora, systém kompenzačných platieb. Všeobecné súvislosti EMÚ a agrárneho sektora.