Deskriptivní nástroje používané v procesu formulace strategií - Žufan, Pavel
Proces formulácie stratégií je kľúčovou fázou procesu strategického manažmentu. Využíva rad pomocných nástrojov. Zhodnotenie a klasifikácia týchto pomocných nástrojov - deskriptívnych metód: matica firmy General Electric (GE), matica firmy Arthur D. Little (ADL), matica smerných opatrení (DP), matica hlavnej stratégie (GS), Hallov model konkurencieschopnosti (HCM).