Predstavy a realita v stratégii vlastníkov v podnikoch - Okruhlica, František
Uplatňovanie modelu správy a riadenia podniku na Slovensku ako predpoklad transformácie. Vymedzenie zásad systému správy a riadenia, delegovania právomoci a zodpovednosti členov štatutárnych orgánov. Skúsenosti v krajinách s rozvinutou trhovou ekonomikou (anglosaský, nemecký, japonský systém). Model správy a riadenia podniku v SR - jeho legislatíva. Úloha volebných orgánov.