Ochrana spotrebiteľa pri podomovom a zásielkovom predaji - Vajdová, Iveta
Dňa 1.4.2000 nadobudol účinnosť zákon č. 108/2000 Z.z. o ochrane spotrebiteľa pri podomovom a zásielkovom predaji. Zákon výrazne posiľňuje práva spotrebiteľa a stanovuje podmienky pre podnikateľské subjekty vykonávajúce predaj tovaru či poskytovanie služieb formou definovanou v tomto zákone. Právnych vzťahov medzi predávajúcim a spotrebiteľom pri podomovom predaji alebo pri zásielkovom predaji sa týka Občiansky zákonník a osobitné právne predpisy, ak zákon o ochrane spotrebiteľa neustanovuje inak.