Ekonomika štátu Zimbabwe sa začína rúcať drancovaním fariem belochov krajina odohnala investorov - Mostýn, Milan
Napätá situácia v Zimbabwe, ktorú spôsobilo drancovanie fariem bielych farmárov černošskými vojnovými veteránmi. Podiel prezidenta R. Mugabeho na súčasnej nepriaznivej hospodárskej situácii krajiny a blížiacom sa kolapse ekonomiky. Snaha R. Mugabeho o víťazstvo vo voľbách.