Formovanie politiky cestovného ruchu na Slovensku v rokoch 1918-1938 - Piteková, Jana
Hospodársko-politické východiská rozvoja cestovného ruchu na Slovensku po roku 1918. Formovanie obsahu politiky cestovného ruchu - dve samostatné oblasti: starostlivosť o cestovný ruch (vytváranie podmienok pre rozvoj), propagácia cestovného ruchu. Význam výchovy k cestovnému ruchu.