Manažérske účtovníctvo - Král, Bohumil
Centralizovaný a decentralizovaný prístup k zodpovednostnému riadeniu. Právomoc a zodpovednosť podnikového vedenia. Spôsob určovania úloh strediskám a kontrola ich plnenia. Hierarchia zodpovednostných stredísk. Orientácia hodnotových nástrojov a kritérií. Vzťah stredísk k podmienkam vonkajšieho okolia. Využívané hodnotové kritériá a motivácia stredísk. Iné dôležité charakteristiky centralizovaného a decentralizovaného prístupu.