Vývojové trendy pojišťovnictví v ČR - Štípková, Petra
Vývoj počtu poisťovní v rokoch 1990-1999. Koncentrácia poistného trhu, štruktúra trhu. Agregátny ukazovateľ poistenosti. Medzinárodné porovnanie. Počet poisťovacích inštitúcií v krajinách CEA. Vývoj predpísaného poistného a z neho odvodené ukazovatele. Podiel predpísaného poistného a investícií k HDP.