Vymezení etap Evropské unie - Zlý, Bohumír
Analýza vývojových etáp EÚ. Kritériá etapizácie. Zmeny v počte členských štátov únie od roku 1952. Podiel EÚ na celkovom počte európskych štátov. Váha EÚ v európskej populácii. Inštitucionálne hladisko etapizácie. Etapy vývoja EÚ podľa obsahu a úrovne integrácie. Syntéza poznatkov z aplikácie rôznych kritérií etapizácie vývoja EÚ.