Potravinárstvo zaťažujú prebytočné výrobné kapacity - Janků, Jana
Výška hospodárskeho výsledku vybraných potravinárskych podnikov v r. 1999. So ziskom skončilo vlani 63 perc. firiem. Zvyšok firiem vykázal stratu. Ziskové a stratové potravinárske podniky. Úpadok konzervární. Hospodárske parametre vybranej vzorky výrobcov potravín v SR.