Evoluční vývoj podniku a jeho odraz v ekonomických teoriích - Hubertová, Hana
Historický vývoj organizačných foriem podniku. Charakteristické rysy tradičného podniku. Inštitucionálne atribúty modernej korporácie. Unitárna forma. Holdingová forma. Konglomerát. Multinacionálny podnik. Odraz vývoja organizačných foriem podniku v ekonomickej teórii. Kritika neoklasickej teórie. Inštitucionálna ekonómia. Evolučna teória podniku.