Foreign trade potentials of Central European countries and their strategic aiming at European Union integration - Outrata, Richard
Spolupráca krajín strednej Európy v oblasti zahraničnoobchodných vzťahov - vznik tzv. Višegradskej štvorky (V-4) a Stredoeurópskej dohody o vytvorení zóny voľného obchodu (CEFTA). Úroveň a dynamika vzájomného obchodu krajín V-4 a CEFTA. Klesajúca dynamika - príčiny v obmedzenej druhovej a kvalitatívnej ponuke pre zahraničnú výmenu. Dve hypotézy: hypotéza vysokej konkurenčnosti štruktúr exportného sektora krajín CEFTA a hypotéza nízkej kvalitatívnej konkurenčnej schopnosti týchto krajín najmä v sofistikovanej produkcii.