Evolucionizmus a inštitucionalizmus - Kaňáková, Naděžda
Teoretické vymedzenie a základné charakteristiky inštitucionalizmu. Vývoj spoločnosti ako vývoj inštitúcií. Douglas C. North a evolučné chápanie človeka. Úloha inštitúcie v ekonomickom vývoji spoločnosti. Teória transakčných nákladov.