Dôležité osobné prekážky v práci, pri ktorých sa poskytuje pracovné voľno - Tekulová, Zuzana
Prípady, kedy je zamestnávateľ povinný poskytnúť zamestnancovi pracovné voľno: narodenie dieťaťa, sprevádzanie, úmrtie rodinného príslušníka, svadba, sťahovanie, znemožnenie cesty do zamestnania, vyhľadanie nového pracovného miesta pred skončením pracovného pomeru, delegácia zamestnancov na pohreb spoluzamestnanca.