Osudy českých bánk v koncentračnom procese na Slovensku v rokoch 1939-45 - Ryník, Jozef
Vstup českých bánk na slovenskú bankovú pôdu v prvých povojnových rokoch. Zmena postavenia českých bánk na Slovensku po vzniku Slovenskej republiky v roku 1939. Koncentračný proces, jeho realizácia a zámery. Zatlačovanie českého kapitálu nemeckou expanziou. Výsledky koncentrácie filiálok českých bánk na Slovensku.