Rozvoju vidieckeho cestovného ruchu musí pomôcť legislatíva platné zákony neumožňujú legalizáciu subjektov s príležitostným príjmom a minimálnym ziskom - Gossányi, Vojtech
Vhodné podmienky Slovenska na rozvoj vidieckeho cestovného ruchu. Prekážky ich využitia - nedostatočná legislatíva, chýbajúce financie a ich plytvanie, slabá koordinácia a podpora cestovného ruchu. V lokalite oravského Zuberca vznikla Turistická informačná kancelária a vzrástla kapacita ubytovacích služieb v súkromí. Príprava založenia združenia podnikateľov v cestovnom ruchu v Zuberci. Rezervy v rozvoji turistiky na Slovensku.