Regresné (postihové) práva poisťovne vyplývajúce zo zákonných poistení zodpovednosti - Žáková, Jozefína
Upriamenie pozornosti podnikateľov na regresné (postihové) práva poisťovne, ktoré môžu voči nim vplývať zo zákonného poistenia zodpovednosti za škodu. Zákonné poistenie a povinne zmluvné poistenia. Zákonné poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla. Pojem regres. Voči komu možno regres uplatniť. Zákonné poistenie zodpovednosti organizácie za škodu pri pracovnom úraze alebo chorobe z povolania. Príklady z praxe.