Hlavné makroekonomické tendencie v Slovenskej republike po roku 1989 a ich vplyv na očakávaný vývoj - Němec, Jaroslav
Stav národnej ekonomiky po roku 1989. Príčiny a dôsledky nerovnováhy (liberalizácia v ČSFR). Prekonávanie ekonomickej nerovnováhy (ceny, odpisy, spotreba, rast HDP, úvery, investície). Obnovovanie vonkajšej nerovnováhy. Nové štádium nerovnováhy ekonomiky SR a problémy obnovy rastu.