Poistenie pohľadávok a jeho význam pre riadenie pohľadávok v podnikoch (alebo Takto to robí Poisťovňa Gerling, Slovensko, a.s.)
Poistenie pohľadávok ako účinný nástroj na obmedzovanie trvalých rizík plynúcich z platobnej neschopnosti obchodných partnerov. Prínosy pre poistenú firmu. Hlavné príčiny dopytu po tomto type poistenia. Zmiernenie, zamedzenie škôd v prípade platobnej neschopnosti prispieva k úspešnosti poistenia pohľadávok. Ďalšie výhody pre poistené podniky.