Do minulosti sa pozerať nestačí, treba sa zahľadieť do budúcnosti - Perlaki, Ivan
Priemerná dĺžka existencie najväčších svetových korporácií. Niektoré veľké firmy fungujú už viac ako sto rokov. Tri paradigmy v stratégii firmy - vzťah medzi minulosťou, prítomnosťou a budúcnosťou (tzv. výlet do budúcnosti), vzťah medzi úspešným produktom (službou) a úspešnou firmou, orientácia firmy na zákazníkov (prieskum trhu a identifikácia potrieb zákazníkov).