Príspevok Roberta A. Mundella k menovej integrácii - Muchová, Eva, 1961-
Nobelovu cenu za ekonómiu v roku 1999 udelili Robertovi A. Mundellovi, za jeho analýzu menovej a fiškálnej politiky v odlišných režimoch devízových kurzov a za jeho analýzu optimálnej menovej oblasti.