Ruhrgas chce pri privatizácii SPP ponúknuť svoje dobré kontakty s producentmi plynu - Hirman, Karel
Ruhrgas AG (najväčšia nemecká plynárenská spoločnosť) má záujem stať sa významnou distribučnou spoločnosťou na európskom trhu. Ruhrgas prenikol do plynárenských spoločností v Pobaltí a strednej Európe. Má záujem stať sa výhodným partnerom pri privatizácii SPP, š.p. Bratislava. Ruhrgas chce na Slovensku diverzifikovať. Gazprom a otázka výstavby nového plynovodu.