Vývoj v oblasti hypotekárneho bankovníctva v Slovenskej republike v roku 1999 - Marenčík, Miroslav
Potreba hypotekárneho bankovníctva v SR - riešenie problémov spojených s financovaním investícií do nehnuteľností. Všeobecná úverová banka, a.s. začala ako prvá poskytovať koncom roka 1997 hypotekárne úvery. Zavedenie priamej a nepriamej štátnej podpory hypotekárneho bankovníctva od roku 1999 (novela zákona o bankách č. 21/1992 Zb. v znení neskorších predpisov). Emisie hypotekárnych záložných listov.