Prispeje zákon o kolektívnom investovaní k oživeniu kapitálového trhu? - Chovancová, Božena
Kolektívna forma investovania - alternatíva vkladov v bankách, možnosť lepšieho zhodnotenia úspor. Výhody kolektívneho investovania. Nový Zákon o kolektívnom investovaní č. 358/1999 Z.z. prináša výrazné zmeny do tejto formy investovania a upravuje problematiku: kolektívneho investovania, činnosť správcovskej spoločnosti a depozitára, ochranu najmä malých investorov, štátny dozor nad kolektívnym investovaním.