Zabezpečenie pohľadávok a záložné právo - Kubincová, Soňa
Komerčné banky sú pri poskytovaní úverov povinné zabezpečiť návratnosť peňažných prostriedkov zo zmlúv o úvere. Jedným zo spôsobov zabezpečenia pohľadávky je zriadenie záložného práva k hnuteľnej veci, nehnuteľnosti, resp. k pohľadávke. Rôzne znenia úverových zmlúv - príklady.