Praktická realizácia odvodu príspevku do garančného fondu - Dugovičová, Katarína
Zriadenie garančného fondu na uspokojovanie peňažných nárokov z pracovného pomeru schválila NR SR prijatím zákona č. 292/1999 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon o zamestnanosti (zákon NR SR č. 387/1996 Z.z., v znení neskorších predpisov). Rozsah peňažných nárokov, ktoré sa budú poskytovať z garančného fondu, pojem platobnej neschopnosti zamestnávateľa, deň jej vzniku ako i práva a povinnosti zamestnávateľa, správcu konkurznej podstaty a zamestnanca, v súvislosti s uspokojovaním peňažných nárokov z garančného fondu upravuje zákon NR SR č. 297/1999 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa Zákonník práce.