Dohled nad úvěrovými institucemi na konsolidovaném základě v právu ES jako vzor pro právo České republiky - Novotný, Tomáš
Problematike konsolidovaného dohľadu je venovaná samostatná smernica Rady č. 92/30/EHS zo 6.4.1992 o dohľade nad úverovými inštitúciami na konsolidovanom základe. Definícia pojmov a rozsah pôsobnosti smernice. Inštitúcie podliehajúce konsolidovanému dohľadu. Oblasti spadajúce pod konsolidovaný dohľad. Orgány zodpovedné za konsolidovaný dohľad. Rozsah a forma konsolidácie. Holdingové spoločnosti so zmiešanou účasťou. Spolupráca s tretími krajinami.